Tableau është një mjet i fuqishëm i vizualizimit të të dhënave i përdorur në Industrinë e Inteligjencës së Biznesit që e bën më të lehtë për njerëzit të shohin dhe kuptojnë të dhënat. Në 2019 u ble nga Salesforce duke e bashkuar me CRM.

Arsyeja pse është e rëndësishme dhe me interes për të rinjt është që shumë kompani të huaja dhe në Shqipëri tashmë, kanë një departament të caktuar Business Intelligence, ose Analysis department që I paraqesin shifrat nëpërmjet vizualizimit, dhe nevoja për përditësim me mënyrat e reja të paraqitjes së vizualizimit në tregun e ri global.